BIO

MacKey är den nya generationen musiker från västkusten som slåss för sin plats i musikbranchen. Han är aktuell med sitt nya album ”At Last” som kommer att finnas tillgängligt för alla den 25e november.

”The Heat Is On” som är titeln på den första singeln ur albumet korsar stilar som soul, pop och R’n’B och sätter soundet ganska bra för resten av albumet.

Från att vara en musiker och trummis som som turnerat med och existerat i periferin kring band som Silversystrar, Big Street med flera är det nu tid för MacKey att stå på egna ben. Det är äntligen dags att bli soloartist på riktigt.

– Jag älskar att skriva och producera, det gör jag verkligen men en stor del i projektet är ockå att bygga en grym liveupplevelse. Det är det jag verkligen älskar, säger Markus Eriksson, hjärnan bakom MacKey.

Det är ingen hemlighet att han skriver, producerar och sjunger på alla sina låtar. Och som det redan inte är tillräckligt, så spelar han även alla instrument på plattan från ide’ till slutmix. Många kan tycka att det är vad talang handlar om, och några lär säga att det faktiskt är blod, svett och tårar som gäller för att få till ett riktigt bra album. Men har man allt det där så brukar det ordna upp sig ganska bra. I alla fall för MacKey, för detta är riktigt bra soulpop!

Utöver sitt soloprojekt Mackey, så producerar han låtar och uppträder med hiphopbandet ”Silversystrar” samt skriver och producerar åt ett flertal andra artister.

MacKey är Markus Eriksson och hans musiker. Hans debutalbum ”At Last” släpps via hans egna skivbolag ”MacKey music”.

Den internationella låtskrivaren & producenten Matias Lehtola backar upp MacKey, och ser till att den når sin rätta publik via Universal Music’s distributionstjänst Spinnup.

 

Albumet kommer att finnas i dom största nätbutikerna som Spotify, I-Tunes, WimP, etc.

Releasedag: 25/11/13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *